Kindercoaching Roosmarijn

De website van kindercoach Roosmarijn van der Tas

Wie ben ik?

Mijn naam is Roosmarijn van der Tas-Sint, gelukkig getrouwd en trotse moeder van een dochter(2005) en een zoon(2010). Samen wonen wij in het mooie groene Castricum. Ik hou erg van de natuur en ben gek op vlinders. Als kind tekende en bewonderde ik ze al, in al hun verscheidenheid, kleur en pracht. Ik heb ze ook in verschillende landen mogen zien: China, Peru, Hawaï.

Ik vind verbondenheid met alles wat leeft heel belangrijk. Oppervlakkigheid komt in mijn woordenboek niet voor, ik hou van diepgang en persoonlijke ontwikkeling.
Ik ben de trotse bezitter van een groot doorzettingsvermogen en heb veel geduld. Ervaringsdeskundige op het gebied van (hoog)gevoeligheid en faalangst.
Pedagogiek, psychologie en filosofie hebben mijn interesse. Ik ben sociaal van aard en vind menselijke interactie een levensbehoefte! Daar waar ik kan, wil ik een ander graag helpen, om zichzelf te leren kennen en (weer) krachtig te zijn. Vandaar ook mijn keuze voor een beroep in de zorg sector.

Ik wilde als jong meisje al kinderpsychologe worden en ben in januari 2010 afgestudeerd als kindercoach/kindercounselor. Daarnaast bied ik opvoed en gezinsondersteuning, diverse groepstrainingen, kan ik workshops en lezingen verzorgen en begeleid ik gezins en familieopstellingen in samenwerking met enkele collega’s.

Dit mooie vak beoefen ik sinds oktober 2011 als zelfstandig ondernemer.
Ik ben ongeveer 11 jaar in het speciaal onderwijs werkzaam geweest en heb hier heel veel ervaren, geleerd, gezien, gehoord en vooral genoten met, en van de kinderen en hun ouders/begeleiders.
Daarna ben ik ook 7,5 jaar werkzaam geweest in het reguliere onderwijs.
Werken met kinderen/jongeren is mijn passie, en dat doe ik met veel plezier, geduld, respect en liefde. Met name de kinderen/jongeren die even vastgelopen zijn, neem ik graag onder mijn hoede.
Om samen ervoor te zorgen, dat het kind/de jongere/ouder weer in zichzelf gaat geloven en weer zelf verder kan op zijn/haar levenspad.
Ieder mens heeft vele kwaliteiten en talenten: soms is het nodig om ze weer even te ontmoeten. Tijdens een coachingstraject ga ik samen met het kind/de jongere/de ouder op zoek naar de kwaliteiten en hulpbronnen die hij of zij al bezit. We zoeken dan naar een manier om deze in te kunnen zetten tijdens de reis van probleem naar oplossing.

Kinderen zijn ook net als vlinders: ze beginnen met kruipen en ontdekken. En ontpoppen zich uiteindelijk tot wie ze vanuit hun kern al zijn: een prachtig wezen.

Mijn levensmotto is: Spread your wings and fly like a butterfly!
Leven is ervaren: soms heb je een leuke ervaring en soms een minder leuke. En al die ervaringen, en de daarop volgende reacties, maken je tot wie je bent. Een uniek persoon.