Kindercoaching Roosmarijn

De website van kindercoach Roosmarijn van der Tas

reacties van kinderen en ouders

Marjolein en Remco ouders van T. (8 jaar) 2011/2012:

Roosmarijn is een lieve, betrouwbare, behulpzame en zeer goede kindercoach. Ze weet precies de zwakke punten van een kind, aan te pakken en het kind te versterken in eigen kwaliteiten, en is voor het vak geboren. Zij heeft onze dochter, die last had van dwanggedachtes/handelingen, gecoacht. Na 1 keer zagen we al verbetering. Zelfvertrouwen groeide meteen, ik mag er zijn en ben goed zoals ik ben. De doelen zijn bereikt. Ze barst van het zelfvertrouwen en twijfelt niet meer aan zichzelf.

 

I, moeder van A. (7 jaar) 2012:

Roosmarijn is een warme persoonlijkheid, die met hart en ziel kinderen coacht. Daarnaast kan ze zich goed inleven in hooggevoeligheid omdat ze zelf ook hooggevoelige eigenschappen heeft. De materialen die ze gebruikt zijn erg aantrekkelijk voor kinderen. Onze dochter ging altijd graag heen en kwam er ook weer blij vandaan.

 

Bianca, moeder van Iris (8 jaar) 2012:

Iris had veel emotionele problemen voordat wij bij Roosmarijn kwamen. Zij kon ook geen nee zeggen of zeggen wat zij dacht tegen leeftijdsgenootjes. Hierdoor raakte ze emotioneel nog verder in de knoop. Roosmarijn heeft haar geholpen in te zien dat ze de moeite waard is en dat ze best wel eens mag zeggen, als ze het ergens eens niet mee eens is. Ze gaat nu veel meer de confrontatie aan. En dan is ze heel trots op zichzelf. Dat heeft Roosmarijn haar geleerd.

 

Esther, moeder van Ruben (6 jaar):

Najaar 2012 heeft Roosmarijn onze jongste zoon (6 jaar) in een kortdurend traject begeleid. Ze heeft hem op een veilige en speelse manier meer inzicht gegeven in zijn eigen rol in de situaties die hij moeilijk vond en hem handvatten en methoden geboden om er op een andere manier mee om te gaan. Gedurende het traject was er open contact met ons over voortgang en resultaten. Na afloop hebben we een uitgebreid verslag ontvangen met adviezen voor het vervolg.

 

M, moeder van Tess (7 jaar)2011/2012:

Onze dochter Tess was erg onzeker en had enorm veel moeite met afscheid nemen op school. Na een aantal sessies bij Roosmarijn wist Tess met haar emoties om te gaan en ging zij met een heerlijk gevoel naar school. Het gaat nu erg goed met haar, zij zit goed in haar vel dankzij Roosmarijn!

 

Joran, 9 jaar 2011/2012:

Ik vond de trainingen bij jou erg leuk, en de rots en water training vond ik ook erg leuk. We hebben daar erg veel leuke dingen gedaan.

 

Moeder van Joran:

Ikzelf, als moeder, heb Joran door de activiteiten die je met hem hebt gedaan, zien groeien naar meer zelfvertrouwen. Wel moet ik eerlijk zeggen dat het af en toe weer wegzakt, maar we zien ook, dat hij soms nog op zoek is naar wie hij is. De 1e stap is bij jou gezet. Doorgegaan met rots en water training ( op jouw advies) en nu verder met mindfulness op school.

 

Moeder van E (meisje 6 jaar) 2012:

Na een half jaar elke dag huilen op school was het na ons bezoek aan Roosmarijn in no time voorbij. Elke week zag je een enorme vooruitgang. E ging weer vrolijk fluitend naar school, durfde andere kinderen aan te spreken, bij anderen thuis te spelen, was minder snel gestrest en had meer zelfvertrouwen. Op school vonden ze dat iemand met een toverstafje had gezwaaid, ze kenden E niet meer terug. Roosmarijn, we zijn erg blij met wat je voor E en ons hebt gedaan. Je bent een absolute topper!

 

Wendy, moeder van Robin (8 jaar):

Roosmarijn is een warme, lieve vrouw die rust uitstraalt. Robin vond het altijd leuk als Roosmarijn kwam en voelde zich meteen op haar gemak bij haar. Onze dochter heeft bij haar een Kids ‘ Kills traject gedaan om te leren alleen thuis te zijn en om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen. Ze heeft vooral gewerkt aan het vergroten van haar zelfvertrouwen en bewustwording bij Robin. Ook heeft onze dochter toen een dagboek bijgehouden van haar ervaringen en gevoelens. En dit heeft toen ook goed geholpen. Ze durft nu wat vaker zonder haar vader of mij iets te ondernemen, bijvoorbeeld even met vriendinnetjes naar het dorp gaan. Omdat wij gescheiden zijn, heeft Roosmarijn constant teruggekoppeld aan zowel mij als de vader van Robin en heeft zij bij ons beiden thuis de sessies gedaan om in beide huizen te oefenen met o.a. alleen zijn. Ook is met ons allebei het evaluatiegesprek gehouden, prettig zo.We zijn echt blij met het resultaat.

 

Moeder van B (meisje 9 jaar)2013:

Wij zijn erg blij met wat Roosmarijn voor onze dochter gedaan heeft. B was erg verlegen en vond het moeilijk om met teleurstellingen om te gaan. B zit nu goed in haar vel en dat is zo fijn om te zien! Ze is nogal serieus van aard, maar is al wat vrijer en spontaner geworden. Ze heeft meer zelfvertrouwen gekregen ook.

 

Een moeder (jongen bijna 9 jaar) 2013:

Onze zoon had volgens ons last van faalangst, en tijdens het traject bleek dat hij zelf vond dat hij vooral ook last had van concentratieproblemen. Met beide problemen is de Kindercoach aan de slag gegaan, met positief resultaat. Tijdens het traject kwam er ook uit dat hij nogal gevoelig is, en daarom ook snel overprikkeld raakt, met concentratieprobleem als gevolg. Door mindfulness oefeningen te doen en werken aan bewustwording gaat dit echt vooruit.

 

meisje I. (9 jaar) over een individueel traject en de weerbaarheidstraining daarna:

Ik vond de lessen leuk en ik heb er wel wat van geleerd maar 1 of 2 dingen wist ik al. bedankt voor de lessen.  Ik vond de gekopieerde blaadjes uit het boek van de wens ster ook leuk en de kaartjes coaching. ik vond het leuk doei we zien elkaar misschien nog wel op school.

 

Moeder M. over een traject en de weerbaarheidstraining (meisje van 9 jaar):

Onze dochter voelde zich vaak alleen en buitengesloten daarnaast is ze erg gevoelig. Wij zochten naar een manier zodat zij zou leren om hier beter mee om te kunnen gaan en zichzelf beter zou leren begrijpen. Roosmarijn is een lieve, integere en zeer betrokken coach/trainer. Onze dochter is enorm gegroeid, zowel tijdens de individuele coaching als de weerbaarheidstraining. Onze dochter vond het altijd fijn om heen te gaan en heeft er bruikbare handvatten en vaardigheden geleerd in een voor haar veilige omgeving.

 

Moeder Sandy (dochter 7 jaar) over de weerbaarheidstraining:

Vida ‘onze dochter van 7 jaar’ liet zich nogal eens uit het veld slaan door negatieve uitlatingen van andere kinderen. Bij de weerbaarheidstraining heeft ze geleerd steviger te staan en vervelende opmerkingen meer bij de ander te laten. Als er nu wat vervelends gebeurd kunnen we samen met  haar teruggrijpen naar de ervaring die ze tijdens de cursus heeft opgedaan. Vida ging iedere week met plezier naar de bijeenkomsten en kwam met een glimlach weer thuis. Ze voelde zich op haar gemak bij Roosmarijn en vond het fijn om in een klein groepje te werken en te leren. De motivatie was: steviger in haar schoenen staan.

 

Louise, moeder van B. (jongen 9 jaar) hij deed mee aan een weerbaarheidstraining:

Roosmarijn is een warm en betrokken persoon. Ze kan goed luisteren en met je meedenken. Er zijn van deze training ook verslagen gemaakt over de lessen. Hierdoor weet je wat er gedaan is. Heel fijn, zeker als je een kind hebt die van zichzelf weinig vertelt. Het effect en resultaat zal de tijd moeten uitwijzen. Maar ik ben van mening, baadt het niet, schaadt het niet. Het is altijd goed om een kind wat bewuster te laten worden van zijn eigen houding en gedrag. Het is fijn als zijn zelfvertrouwen bij leeftijdgenootjes toegenomen is en dat hij beter voor zichzelf zal kunnen opkomen. Ik zal deze training en kindercoach zeker adviseren als bekenden met dezelfde “problemen” zitten. Ik ben van mening dat een kind hier altijd voordeel van heeft, nu of later.

 

Ingeborg, moeder van Liz (8 jaar) heeft 2 sessies en de weerbaarheidstraining gevolgd:

Mijn dochter heeft erg weinig zelfvertrouwen en durft niet voor zichzelf op te komen.  En negatieve opmerkingen van andere kinderen brengen haar snel van slag. Het kennismakingsgesprek was een warm & duidelijk gesprek. Je wist zo goed wat er  ging gebeuren tijdens de training. Liz heeft vooraf nog 2 individuele sessies gehad, wat haar al veel kracht en rust gaf. Zij kon op deze manier eerst zelf met Roosmarijn kennismaken. 

Wat me opviel bij deze training is dat ze er altijd met heel veel plezier heen ging en altijd weer vrolijk de deur uitstapte! Ze voelde zich veilig binnen de groep (groep met voornamelijk kinderen met hooggevoelige eigenschappen) en vooral ook bij Roosmarijn die de kinderen heel goed aanvoelt. Roosmarijn is een hele warme persoonlijkheid die duidelijk ook hoogsensitief is. Dat maakt de communicatie heel gemakkelijk voor zowel de ouder als ook het kind! Ik heb heel veel begrip & inzet ervaren voor de specifieke problemen die Liz heeft. Die gave is hier helemaal op zijn plaats!! Ze heeft veel handvatten meegekregen om zichzelf sterker te voelen en negatieve ervaringen leren los te laten. En doordat de lessen zo intensief & leuk waren kan ze zich de oefeningen ook nog levendig  herinneren. Ze is er nog niet, maar we bouwen nog steeds op deze training, ze komt er wel!

 

Moeder K. van zoon D.(8 jaar) over het individuele traject en de weerbaarheidstraining daarna:

Roosmarijn heeft ons allemaal goed op weg geholpen met inzicht in hooggevoeligheid en de omgang daarmee. Wat kun je met over prikkeling? Is er sprake van faalangst (perfectionisme)? Kun je dingen voorkomen, en wat als het er is? Hoe los je dat op een veilige manier op? Onze zoon heeft inzicht gekregen en tools en tips om hiermee om te gaan. Zowel door de één op één coaching als de weerbaarheidstraining in een kleine groep is hij anders naar dingen gaan kijken en lukt het hem steeds vaker met situaties om te gaan zonder dat het ten kosten van hemzelf gaat. En wij hebben inzicht gekregen en tools door heldere up-dates, oefeningen voor thuis en een heldere evaluatie. Wij zijn erg blij dat we bij Roosmarijn terecht zijn gekomen, het heeft ons allemaal veel gebracht.

Vader over zoon (10 jaar):

De periode bij Roosmarijn heeft ons geholpen om samen te werken aan de problemen die bij ons kind waren geconstateerd.  Roosmarijn heeft een duidelijk traject afgestemd en wist op de juiste knoppen te drukken bij ons. Het heeft ons geholpen om weer met vertrouwen de toekomst in te gaan. De methodes zijn variabel en dus op maat voor kind/oudere. Ik kan de kindercoach aanbevelen obv de wijze van aanpak en de laagdrempeligheid.

 

Moeder J. over traject met dochter Inge (12 jaar) 2013/2014/2015:

Inge is bij Roosmarijn terecht gekomen omdat ze wel wat zekerder mocht worden. Wat meer ruggengraat krijgen. Ze ontdekte dat Inge hoog sensitief is en soms stemmen hoort. Alles viel op zijn plekje en heel langzaam kan Inge hiermee omgaan. Het boze gedrag en het onbegrip wederzijds (bij ouders en dochter) is weg. In ons gezin is er rust ontstaan door spiegels voor te houden, en open te bepraten wat er belangrijk is. Regels en respect is een toverwoord . Nooit gedacht dat zoiets zo belangrijk is, om goed aan te  pakken!!  We zijn closer als gezin geworden en wij zijn Roosmarijn heel erg dankbaar! Liefs J.

 

Moeder Jolanda en zoon Keano ( 7 jaar) over het 1 op 1 traject en de weerbaarheidstraining 2014/2015:

Keano was wat onzeker en mocht wel wat weerbaarder worden. En waar Keano vooral moeite mee had was vertellen/zeggen wat hij vindt, voelt en hoe hij er over denkt. Dus op zoek naar hulp en zo uitgekomen bij Roosmarijn. Roosmarijn is zo’n fijn persoon. Het voelde meteen goed. Ze is lief, betrouwbaar, open minded en een hele goede kindercoach. Op het moment van aanmelden leek het ons verstandig om eerst een paar individuele sessie’s te doen voordat Keano de groepstraining zou gaan starten. Keano vond het erg fijn bij Roosmarijn. Hij ging altijd blij heen en kwam altijd weer blij terug. En hij had dan ook altijd een soort van rust over zich heen. En toen begon de weerbaarheidstraining. Het wegbrengen naar de eerste les ging goed. Toen zag ik ook dat de eerste sessie’s goed uitgepakt hadden. Hij kwam aan en ging meteen zijn ding doen. In de weken daarna zag ik hem groeien. Hij kreeg ook huiswerk mee. En zo werd Roosmarijn bij ons in huis een werkwoord 😉   “mam, we moeten vandaag nog Roosmarijnen”. Tijdens de training op de sportclub moesten de kids drie rijen maken. Keano rent naar een rij toe en die kids zeggen: “jij mag niet bij deze groep”. Normaal gesproken zou Keano dan beteuterd/verdrietig weglopen. Nu keek hij de jongens aan, zei niks en bleef met opgeheven hoofd staan. Wat was/ben ik trots op hem. En wat zijn we Roosmarijn dankbaar!

 

Moeder J. over het 1 op 1 traject van dochter Danique (meisje van net 6 jaar):

Danique had veel last van angst voor nieuwe dingen en legde de lat erg hoog bij zichzelf waardoor ze vaak ontzettend gespannen en huilend naar school ging maar ook naar sport bijvoorbeeld. Hier had zij zelf erg veel last van en wij als ouders vonden het natuurlijk ook erg vervelend voor haar. Toen wij bij Roosmarijn kwamen was Danique haar vertrouwen al snel gewonnen en kregen wij als ouders ontzettend nuttige tips die echt hielpen. Een iets andere aanpak en inzicht in haar gevoeligheid hebben er voor gezorgd dat Danique inmiddels weer het blije en enthousiaste meisje is die zonder angsten kan genieten.

 

Marcel en Samantha over de weerbaarheidstraining voor hun dochter Pippa (meisje 8 jaar):

Onze dochter was erg druk in haar hoofd en wiebelig met haar lijf. Ze heeft met de training wat handvatten gekregen waardoor zij rustiger is in haar hoofd en minder wiebelt. Zelf vind ze het fijn dat ze grenzen heeft leren stellen, waardoor zij beter haar rust kan vinden. Ze is wat zekerder geworden en durft makkelijker zichzelf te zijn. Elke les is zij met veel plezier heen gegaan en kwam er met een big smile vandaan. In de auto terug naar huis zei ze een keer “ahh mam was t maar alvast volgende week”.

 

Moeder van dochter ( 11 jaar) :

Mijn dochter is een stoere meid, maar ook een dame die heel veel over de dingen nadenkt. ze was heel erg bezig met de vraag; wat denken mensen van mij? En ze vond het lastig om aan te geven als ze het even niet meer wist. Dankzij de coaching kan ze dit nu duidelijk zelf.

 

Dieke, moeder van Sjoerd (10 jaar) over de weerbaarheidstraining:

Doordat er een boodschap op het plankje stond dat het kind zelf heeft op geschreven, ligt het meer verankert. En het is een fijne manier voor het kind om in kleine groepjes meer over zichzelf te weten te komen. Kleine groepjes voelen veiliger. Bij Sjoerd was het doel: beheersing van boosheid en grenzen bewaken van zichzelf en de ander. Na de training is het bij Sjoerd veel duidelijker wanneer hij over een grens gaat. Deze bewustwording is voor hem een eye opener. Hierdoor heeft hij ook veel minder te maken met boosheid omdat hij nu geleerd heeft hoe hij het zelf kan sturen.

A. Meisje (13 jaar)2015/2016 :

Hallo allemaal,

Ik heb bij Roosmarijn heel veel geleerd. Zij heeft mij stapje voor stapje geholpen om steeds meer over mijzelf te ontdekken. Daardoor kan ik beter omgaan met mijzelf, en heb ik ook minder last van mijzelf. Ook weet ik wat ik moet doen als ik bijvoorbeeld boos of verdrietig bent. Ik weet nu beter hoe ik zelf in elkaar zit. Roosmarijn heeft mij daar bij geholpen. Roosmarijn is een top coach!

Meisje van 13 jaar.

 

 

Ouders van A. meisje 13 jaar:

Roosmarijn heeft een prettige uitstraling en een fijne manier van met anderen omgaan. Daarnaast heeft ze veel ervaring en expertise om te doen wat bij je kind past. In ons geval is het ook heel fijn dat hoog gevoeligheid voor Roosmarijn zelf herkenbaar is terwijl voor ons gevoel dit niet veel voorkomt.

Anne ( 10 jaar) :

Ik vind Roosmarijn heel lief en ik vind dat ze me heel goed geholpen heeft. De oefeningen om rustig te worden vind ik leuk en ik heb geleerd hoe ik minder boos kan zijn. Nu gaat het veel beter en voel ik me vrolijk.

 

Jeske (moeder van Anne) :

Roosmarijn heeft van onze onzekere en vaak boze dochter weer een vrolijke meid gemaakt en ons vele handvatten gegeven om thuis op deze weg door te gaan! Het is zo fijn om te zien hoe Anne veranderd is en dat ze weer goed in haar vel zit! 🙂

 

L moeder van dochter A. (10jaar) :

A. voelde zich direct op haar gemak bij Roosmarijn en voelde zich serieus genomen. Met de tips van Roosmarijn voelt A. zich nu zekerder van zichzelf en durft ze lastige situaties zelf op te lossen.

 

Iris en Noeth (6 jaar) 2015:

Noeth: “Spelletjes spelen samen met Roosmarijn vond ik heel leuk! Ik leerde er ook van Roosmarijn bijvoorbeeld hoe gevoelens zijn. Ik kan er nu makkelijker over praten met mama of mijn juf.”

Iris: “We zien thuis een meisje dat minder faalangstig is en beter haar emoties onder woorden kan brengen. Haar zelfvertrouwen heeft een steuntje gekregen, door een gerichte aanpak en de juiste aandacht van Roosmarijn.  We hebben Roosmarijn als een prettige, warme en ook zeer kundige kindercoach ervaren. “

 

Ouders over traject met zoon (9 jaar)2015  :

Na het eerste moment  bij de intake hadden we een zeer goed gevoel bij Roosmarijn als kindercoach voor onze zoon. Hij vroeg gelijk, wanneer hij weer heen mocht om verder te gaan. De klik met Roosmarijn was er gelijk en was heel open en vrij in zijn omgang met haar. Vertrouwd, vriendelijk en warm en dat is belangrijk bij een kindercoach in onze ogen.

 

Ouders over de weerbaarheidstraining maart 2016 (zoon 8 jaar):

Roosmarijn heeft voor de tweede keer één van onze kinderen zeer goed begeleidt.
Het was de groepsweerbaarheidstraining en het heeft een uitermate positief resultaat gebracht.
Onze zoon heeft tijdens en na de training hele grote stappen gemaakt en dat is heel erg fijn om te zien en te ervaren.
De vertrouwensband die Roosmarijn opbouwt met de kinderen is een hele goede basis om ze te begeleiden.  Onze kinderen hadden dat vertrouwen en hebben daar alle twee erg
veel aan gehad. We zijn Roosmarijn daarom ook erg dankbaar voor haar hulp.

 

Ouders van Julia (12) over de weerbaarheidstraining:

Julia kwam met als doel duidelijk te kunnen vertellen wat zij zelf wil. Door de juiste oefeningen heeft Julia dit geleerd. Julia heeft er heel veel aan gehad en is klaar voor de brugklas.

 

Julia (12 jaar) over de weerbaarheidstraining maart 2016:

Lieve Roosmarijn,

Bedankt voor de weerbaarheidstraining. Ik heb er erg veel aan gehad!

Ik kan nu opkomen voor mijzelf en ik kan zeggen wat ik wil.

Ik heb zelfvertrouwen! Heel erg bedankt voor deze training. Groetjes Julia.

 

Ouders van zoon M. (7 jaar) over het kindercoachtraject 2016:

Wij hebben de coaching als positief ervaren. Bij overprikkeling kreeg onze (hoog sensitieve) zoon explosieve buien. Deze buien zijn door de coaching nagenoeg verdwenen of minder heftig en korter geworden. Erg fijn voor hem dat hij dit heeft leren reguleren.

 

Moeder C. over traject samen met haar dochter A. (16 jaar) 2016:

Mijn verwachting is meer dan uitgekomen. Ik zag de band tussen mijn dochter en mij zienderogen veranderen. Mijn dochter kreeg handvatten aangereikt. Ik kreeg een handvatten voor mijn dochter maar zeker ook voor mijzelf aangereikt.

 

Ouders over de Weerbaarheidstraining (maart 2016) van hun zoon (11 jaar):

Ons kind heeft op deze training geleerd zich bewuster te zijn van zijn eigen gevoelens en wensen. Hij durft meer voor zichzelf te kiezen en zijn keuzes worden beter beredeneerd. Hij geeft nu op een goede manier aan dat hij iets wel of niet prettig vindt. Hij is heel blij dat hij deze cursus heeft gevolgd. Roosmarijn is een hele fijne en warme coach waar kinderen zich erg op hun gemak voelen.

 

Moeder M. over de weerbaarheidstraining (maart 2016) voor haar dochter:

Onze dochter wilde leren om sterker te staan, trots te zijn op wie zij is en er toe doen. Ze heeft geleerd om beter op te komen voor zichzelf en is zekerder geworden. Vooral het wortelen in de grond en zeggen wat je voelt, met de gezichtsuitdrukking erbij, waren goede oefeningen voor onze dochter. We zijn super blij met jou, wat voelde jij onze dochter goed aan! Heel fijn ook dat we na elke les een uitgebreid verslag van je kregen, we pakken deze er nog geregeld bij. Bedankt, wij vinden jou een kanjer!

 

Vader over traject met zoon (12 jaar) 2015/2016:

Gedurende de behandeling heeft onze zoon aangegeven dat het prettig was bij jou. Soms had hij geen zin omdat hij liever met vriendjes wilde spelen of omdat het lastig was om over te praten. Wij hebben jou als een prettige gesprekspartner ervaren met veel betrokkenheid. Je was bereid om verder te kijken en vervolgens datgene te bieden wat nodig was, voor ons gezin. Je kon dit alles in een breder perspectief plaatsen. Dat was fijn! Wij zijn enorm blij ,dat wij bij jou zijn geweest voor hulp. Onze zoon zit weer goed in zijn vel: en dat is voor ons het allerbelangrijkste!

 

KINDEREN OVER DE IK LEER LEREN TRAINING 2016 en 2017 groepen:

Meisje 12 jaar: De cursus was heel fijn voor mij. Ik heb er erg veel aan gehad! Snap nu dat ik mijn zorgen even opzij kan zetten/kan parkeren om me zo op mijn toets te kunnen concentreren.

Jongen 11 jaar: Ik leerde veel van de training; vooral omgaan met mijn concentratieprobleem en wat belangrijk is.

Jongen 12 jaar: Ik vond het erg leuk en gezellig en het heeft mij echt goed gedaan. ik weet nu ook dat ik makkelijke kan leren en onthouden als ik beweeg.

Meisje 12 jaar: Ik heb geleerd wat ik fijn vind bij het leren; een rustig plekje waar ik alleen kan zijn, en een zacht muziekje. En dat ik eerst opschrijf hoeveel tijd ik nodig heb voor de verschillende dingen die ik moet doen voor huiswerk, en dan eerst doe wat het belangrijkste is en dan een lijstje maak met wanneer ik de andere dingen ga doen en hoeveel tijd dat kost.

Jongen 12 jaar: Ik vond het vooral ook fijn met de andere kinderen dingen samen te doen en onderzoeken en de brain-gym oefeningen en beweeg spelletjes waren ook erg leuk!

Meisje 11 jaar: Ik vond de testjes en filmpjes leuk en ook de andere kinderen waren leuk, vooral de spelletjes doen met elkaar. Ik kan me nu beter concentreren en ben minder zenuwachtig met presentatie voor de klas

 

Moeder C over traject met zoon F (11 jaar):

Onze zoon (inmiddels 11 jaar) heeft veel baat gehad bij de sessies met Roosmarijn. Het is een kind dat veel aanvoelt van anderen en waar veel dingen hard binnenkomen. Hij werd veel gepest in de klas en voelde zich hierdoor niet prettig en onzeker op school. Dit uitte zich thuis in veel boze buien en daarna verdriet. Door de sessies bij Roosmarijn heeft hij o.a. geleerd wat zijn kwaliteiten zijn, waardoor hij sterker in zijn schoenen kwam te staan.

Het gaat stukken beter in de klas. Hij voelde zich vanaf de eerste kennismaking al veilig en vertrouwd bij Roos, waardoor het traject soepel verliep. Roosmarijn is erg betrokken en staat klaar als je haar nodig hebt.

 

Ouders over de weerbaarheidstraining:

De kindercoach is betrokken bij de kinderen, heeft in ruime mate aandacht voor de kinderen, wekt vertrouwen, kijkt naar de behoefte van ieder individueel kind. De juf op school van onze zoon heeft ongevraagd aangegeven dat onze zoon de laatste tijd beter voor zichzelf opkomt. De training heeft dus tot een verbetering geleid. De training heeft zeker bijgedragen aan een gedragsverandering in de gewenste richting. Het is nog te vroeg om te zeggen of de doelen bereikt zijn, maar het gaat in ieder geval de goede kant op. Ik zou deze training aanbevelen bij anderen indien zij een soortgelijke vraag / behoefte hebben. Deze weerbaarheidstraining heeft onze zoon geholpen om meer zelfvertrouwen te hebben, beter voor zichzelf op te kunnen komen en minder snel weg te lopen voor conflicten en lastige situaties.

 

Moeder Rebecca over de weerbaarheidstraining:

Tristan raakte altijd erg snel overstuur door opmerkingen van vriendjes en ook juffen. Trok zich alles heel erg aan. Hierdoor was hij thuis erg onrustig en boos. Door de training is hij in zijn kracht komen te staan en is echt weerbaarder geworden! Nu kan een opmerking hem niet meer echt raken. Hij ziet het niet als zijn probleem of schuld als iemand iets naars zegt. Hij laat die emotie lekker bij de ander!

 

Moeder van Tess (10 jaar):

Tess heeft stapje voor stapje haar angst overwonnen.  Dat heeft haar veel zelfvertrouwen gegeven.  Ze zit lekkerder in haar vel en is rustiger geworden. Roosmarijn luisterde goed naar Tess en ging op haar behoeftes en wensen in. Ze voelde zich daardoor  gezien en serieus genomen. Dat is heel waardevol. Tess zit nu veel beter in haar vel en ze voelt zich vaardig genoeg om de dingen die ze spannend vindt te trotseren.

 

Ouders van dochter van 6:

Wij zijn bij Roosmarijn terecht gekomen met onze dochter (6 jaar) die meer zelfvertrouwen nodig had om wat sterker in haar schoenen te staan. Maar ook omdat ze af en toe enorm boos kon worden zonder directe aanleiding. Direct per mail had Roosmarijn al een luisterend oor en na een kennismakingsgesprek met een goed gevoel aan de sessies begonnen. Met geduld en liefdevolle benadering het vertrouwen van onze dochter gewonnen. Naast de kinder-sessies ook een aantal keer oudersessie gevolgd wat zeer leerzaam was voor ons. Veel tips voor thuis en artikelen en boeken aangeraden gekregen om te lezen. 

Roosmarijn, bedankt voor je hulp en ondersteuning. Wij hebben onze dochter beter leren begrijpen en je hebt ons laten inzien hoe zij dingen kan beleven. Zeer leerzaam!

 

Ouders M en A, zoon van 8 jaar.

Wij zijn bij Roosmarijn terecht gekomen via een wederzijdse kennis met een hulp vraag voor onze zoon. Onze zoon ging van de ene op andere dag niet meer met plezier naar school wat resulteerde in spugen en huilen voordat de school begon. Hij legde de lat voor zichzelf veel te hoog. Na eerst telefonisch contact te hebben gehad kon onze zoon eigenlijk direct langskomen en vertellen wat hem dwars zat en wat hij zou willen bereiken. Onze zoon is altijd met veel plezier naar Roosmarijn gegaan. Wat hij precies met haar besprak heeft hij ons nooit verteld en vonden wij ook niet van belang als hij er maar baat bij had. We zagen na twee sessies al enorm vooruitgang en hij ging met steeds meer plezier weer naar school. Na 7 sessies kan onze zoon alles een goede plek geven en heeft hij de rust weer terug gevonden. Hij zei ook: ik ben blij dat Roosmarijn mij heeft geholpen, maar ik heb het wel zelf gedaan. Wij zijn super trost op hem (maar dat zijn wij altijd).

Roosmarijn nogmaals bedankt voor je goede zorgen.

 

Ouders over de weerbaarheidstraining november 2017 tot januari 2018:

Door het volgen van de weerbaarheidstraining is onze dochter steviger in haar schoenen gaan staan en heeft ze verschillende handvaten/tips/oefeningen gekregen waar ze ook na de training zeker iets aan gaat hebben. Door spel, oefeningen en ontspanning met elkaar af te wisselen was het leuk en leerzaam tegelijkertijd, waardoor ze altijd blij heen ging en er ook weer blij vandaan kwam.

meisje I. over de weerbaarheidstraining:

Ik vond het heel gezellig, leuk en leerzaam. Ik vond het schoppen tegen het kussen het leukste. De boom en de bubbel hielpen mij niet echt, maar ik voelde me aan het einde van de lessen wel ontspannen.

 

Moeder over traject met dochter M. (9 jaar):

De oefeningen van Roosmarijn hebben mijn dochter geholpen om meer zelfvertrouwen te krijgen. Ze heeft geleerd hoe ze haar hoofd leeg kan maken en wat haar helpt om zich beter te kunnen concentreren. Roosmarijn heeft ons tips gegeven hoe we M. kunnen helpen en meer inzicht gegeven in haar gedrag. Dank je wel daarvoor!

 

Moeder Monique (traject 2022):

Roosmarijn heeft er samen met Yuna hard aan gewerkt om haar zelfvertrouwen terug te
geven en dit is meer dan gelukt! Dit uit zich in oa. in haar eigen bed blijven slapen, blij
naar kinderfeestjes te gaan, even alleen thuis durven zijn en in z’n algemeenheid een blijer
en opgewekter kind te zijn. Ongelooflijk wat ze in 11 sessies hebben weten te bereiken.

 

Moeder J. (traject 2022):

Roosmarijn is een lieve en warme coach, die onze zoon van 15 heeft leren omgaan met
stress en zijn gevoeligheid. We zagen al vrij snel verschil en onze zoon zit nu veel beter in
zijn vel, is weer vrolijk en heeft handvatten gekregen om in de toekomst om te kunnen
gaan met zijn gevoeligheid.